Main content

Karnemelksloot Zoutmanplein e.o - Gouda

Gevelonderhoud: reinigingswerkzaamheden, houtrotherstel en schilderwerk.


Woonlocatie Karnemelksloot

Woonlocatie Karnemelksloot ligt in het hart van Gouda, net buiten het winkelgebied. De locatie is gehuisvest in een modern nieuw gebouw dat qua bouwstijl aansluit bij de historische omgeving. In het gebouw zijn 24 appartementen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke handicap. Zij wonen individueel. Ze kunnen op afroep en/of volgens afspraak een beroep doen op begeleiders. De begeleiders zijn 24 uur per dag beschikbaar vanuit een kantoorruimte in het gebouw. Daarnaast zijn er in het gebouw 14 appartementen die regulier verhuurd worden. Alle appartementen liggen om een afgesloten binnenplaats. In het gebouw is een steunpunt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten. Dit steunpunt fungeert ook als buurthuis. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer en een slaapkamer met aangrenzende badkamer.

Daarnaast is er in deze woonlocatie een wijkleerbedrijf gevestigd. Het wijkleerbedrijf vergroot het aanbod van maatschappelijke ondersteuning in de wijk. Met hulp van docenten en begeleiders zetten de leerlingen (niveau 1 en 2) zich in om hulp te bieden die normaal buiten de geïndiceerde zorg valt, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, wandelen, etc. Op die manier doen zij werkervaring op waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. De zorgsector heeft ondersteuning nodig en studenten hebben behoefte aan goede stageplaatsen en kan extra ondersteuning vaak goed gebruiken. Met dit initiatief is er een win-win situatie voor alle partijen.

Projectomschrijving

In opdracht van Mozaïek Wonen heeft De Goede Vastgoedonderhoud het gevelonderhoud van dit complex gerealiseerd waaronder het reinigen van de gevel, houtrotherstel en schilderwerk. Het toe te passen hout was voorzien van het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council) voorzien van het 100% pure label. Het complex omvatte de 2 clusters Karnemelksloot/Boelekade en Lange van Wijngaardenstraat/Zoutmanplein.
De wens van de opdrachtgever was om de uitvoering in één arbeidsgang plaats te laten vinden, mede om de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk te beperken.
Na afloop van de totale werkzaamheden heeft De Goede VGO ervoor gezorgd dat alle ramen en kozijnen gereinigd en gezeemd waren. Daar waren de bewoners natuurlijk bijzonder blij mee.

Opdrachtomschrijving

De opdracht bestond uit o.a. de volgende werkzaamheden:
- het vervangen van de Platal voordeuren
- het schilderen van uit- en inpandige kozijnen, ramen en deuren en de glaslatten aan de binnenzijde van de hekwerken van de balkons
- het schilderen/witten van de Heraklite plafonds op de balkons
- het dekkend schilderen van steenachtige onderdelen zoals diktekanten, gevelbanden, consoles, muurafdekker e.d.
- het schilderen van steenachtige plafonds (onder de galerij, entree en het trappenhuis)
- het op de galerij vervangen van ondeugdelijke dilatatie- en kitvoegen (onder hekwerk voetplaten)
- het aanbrengen van een vloercoating inclusief opstanden, waterhol e.d. in dekkend antislip
- het schilderen van alle metalen onderdelen (hekwerk, constructiedelen en kolommen galerij) in- en nabij en van de lift
- het reinigen van alle trespa, metaal verzinkte balkon- en galerijhekken en onbehandelde steenachtige en overige onderdelen.

Fotografie: Louis Haagman bedrijfsfotografie