Main content

Duurzaam denken, durven én doen

De ontwikkeling in inzicht van degradatieprocessen is een prima leerschool voor constructieve verbeteringen in de toekomst.

Een goede kijk op het verleden kan uitkomsten voor de toekomst bieden. De ontwikkeling in inzicht van degradatieprocessen is een prima leerschool voor constructieve verbeteringen in de toekomst. De Goede houdt niet alleen gelijke tred met de laatste ontwikkelingen, wij zijn ze graag vóór. Dat kan alleen door de hoogste eisen aan onszelf te stellen. Zo behalen we resultaten waar onze opdrachtgevers van profiteren. Duurzaam denken, durven én doen, dat is ons motto.

Energetische maatregelen

Hoe we onroerend goed nóg duurzamer maken? Door het toepassen van energetische maatregelen aan dak-, gevel- en vloerinstallatie en het aanpassen van installaties. In één uitvoering van Groot Onderhoud óf modulair gelijktijdig met natuurlijke Planmatig Onderhoud intervalcycli. En voor energiezuinige installaties te kiezen, voegwerk te vervangen en gevelwerk te herstellen. Optimaliseren van de ondergrond van gevel elementen dus. Voor onze projecten voeren we energetische maatregelen uit. Goed voor het milieu omdat je de CO2-uitstoot verlaagt én deze maatregelen verhogen het comfort van de gebruiker en leveren ook nog eens een lagere energierekening op. De Goede Vastgoedonderhoud werkt met het Energie Prestatie Advies, een energielabel om te zien hoe energiezuinig een gebouw is en hoe je het gebouw nóg energiezuiniger kunt maken.

ResultaatGericht Samenwerken

De Goede Vastgoedonderhoud werkt volgens de leidraad ResultaatGericht Samenwerken (RGS) en daar plukken onze opdrachtgevers de vruchten van. RGS bevordert namelijk de kwaliteit en duurzaamheid van ons vastgoedonderhoud. Bovendien werken we efficiënter. We versnellen het uitvoeringsproces en brengen de exploitatie- en faalkosten naar beneden. RGS zorgt voor een optimale balans in geld, techniek, veiligheid en leefbaarheid. We werken intensief samen met de opdrachtgever en zijn betrokken bij het hele proces. Het wederzijds vertrouwen en onze transparante communicatie leiden uiteindelijk tot het door de opdrachtgever gewenste maatwerk.

Duurzaam onderhoud

Eén van de voordelen van ResultaatGericht Samenwerken in combinatie met ons integraal onderhoud is dat de intervallen langer worden. Er is minder frequent onderhoud nodig en daardoor is er minder overlast. Dat betekent minder vaak mensen inzetten op een project, minder vaak materialen en machines gebruiken, minder vaak afvalstromen creëren en minder verkeersbewegingen. De lagere frequentie van onderhoud draagt significant bij aan duurzaamheid. Om het aantal onderhoudsmomenten zoveel mogelijk te blijven beperken, kijken we voortdurend naar innovaties. Zo vergelijken we met geavanceerde rekenmodules verschillende onderhoudsscenario’s om telkens weer een zo duurzaam mogelijke oplossing te kiezen. Onze samenwerking met ketenpartners komt hier dan goed van pas.