Main content

Verbeteronderhoud sociale huurwoningen Krakeelpolderbuurt op volle toeren

Bewoners krijgen buurtfeestje als dank.


Een kraam met gekoelde drankjes, een barista, een ijskraam en een springkussen. Met elkaar vormden ze woensdag 13 juli 2022 het feestelijke decor van het buurtfeest op het zonovergoten grasveld aan de Schrobbelaarstraat in Delft. Woningcorporatie Woonbron en aannemer De Goede Vastgoedonderhoud trakteerden de bewoners van de Krakeelpolderbuurt op dit buurtfeestje als dank voor alle medewerking en geduld. Sinds december is het verbeteronderhoud in deze buurt in volle gang aan de 234 woningen en 10 woongebouwen.
Zakaria El-Khetabi, directeur Woonbron: “Mede dankzij de medewerking van al deze bewoners verloopt alles in het tempo zoals we hadden bedacht. We komen wel 6 keer in een woning om werkzaamheden te doen. Dat kan helaas niet anders. Samenwerken met de bewoners is erg belangrijk in dergelijke grote projecten. In de Krakeelpolderbuurt loopt dat als een trein. Het is heel fijn dat iedereen meewerkt!

Ontmoeting troef tijdens het buurtfeest
Het grasveld aan de Schrobbelaarstraat was 13 juli dé plek voor ontmoeting. Buurtbewoners, medewerkers van Woonbron en vaklieden van De Goede Vastgoedonderhoud raakten met elkaar in gesprek. Onder het genot van een hapje en een drankje deelden zij alle ervaringen met elkaar. Bij sommige bewoners zijn alle werkzaamheden al uitgevoerd, bij anderen komt De Goede VGO na de bouwvakantie nog over de vloer. Hoewel bewoners in de koude maanden gaan ervaren of het nieuwe isolerende glas voor een aangenamer binnenklimaat zorgt, zijn ze nu al razend enthousiast: “Wij wonen dichtbij de kazerne. De sirenes van uitrukkende hulpdiensten horen we dag en nacht. Door het nieuwe glas horen we niets meer van deze storende buitengeluiden in onze woning. Heerlijk! Ook de voorzitter van de bewonerscommissie, de heer Meeuwsen, is tevreden: “ De Goede doet wat zij zeggen en dat is fijn. Als de steigers eenmaal weg zijn, zie je de buurt opknappen. En dat niet alleen. Door de isolatie en de mechanische ventilatie wonen we een stuk behaaglijker.

Woonbron maakt graag werk van goed wonen
Naast groot onderhoud aan de woongebouwen worden ook verbeteringen aan en in de woningen gedaan zoals de toevoeging van isolatie en ventilatie. Zo draagt de mechanische ventilatie-unit bij aan een droog en gezond binnenklimaat. Door deze ventilatie kan de vuile lucht en het vocht het huis uit. Daarnaast is een droog huis sneller verwarmd. Na alle werkzaamheden zijn de woningen weer klaar voor de toekomst, beter geïsoleerd en genieten de huurders van meer wooncomfort.

Volgens planning zijn alle werkzaamheden in december 2022 uitgevoerd
Met deze aanpak investeert Woonbron ruim € 5,6 miljoen in het verbeteren van de kwaliteit en de verduurzaming van zijn sociale huurwoningen in Delft. Hoewel de woonkwaliteit voor de bewoners straks verbeterd is, wordt er nog even een beroep gedaan op hun geduld en begrip. Ook bij alle onvermijdelijke overlast kunnen zij erop rekenen dat Woonbron thuis in de wijk is en hen met raad en daad zal bijstaan.

Bron: persbericht Woonbron  https://www.woonbron.nl/News/3541