Main content

Start je loopbaan goed met een stage of leerplek bij De Goede.

In gesprek met Tom Bareman, onderhoudstimmerkracht


De Goede Vastgoedonderhoud is een integraal partner in duurzaam vastgoedonderhoud. Liefde voor het timmer- en schildersambacht, traditionele vakkennis en vakbekwaamheid worden daarbij gecombineerd met moderne technieken, bouwkundig gevelonderhoud, het toepassen van energetische en veiligheidsmaatregelen, ondergrondinspecties, eigentijds materieel en onderhouds-scenario’s. Dankzij resultaatgerichte onderhoudsplannen wordt integraal onderhoud technisch en financieel optimaal beheersbaar gerealiseerd. In de praktijk worden de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden aan onroerend goed uitgevoerd door ervaren krachten, maar zeker ook door jong talent. Gemotiveerde jongeren die zich willen ontwikkelen in een technisch beroep zijn daarom altijd welkom. Een mooi voorbeeld is Tom Bareman.

Keuze voor De Goede

Een opmerking op een verjaardag vormde de inleiding voor Tom’s loopbaan bij De Goede Vastgoedonderhoud. ,,Ik raakte daar in gesprek met een directielid en vertelde dat ik als leerling bij een aannemersbedrijf werkte. Hij vroeg wanneer ik dan eens bij De Goede kwam werken”, herinnert de 22-jarige Tom zich. Die met een knipoog uitgesproken woorden bleven hangen, ook omdat hij het op zijn leerplek niet meer zo naar zijn zin had. Daarom waagde hij een belletje naar De Goede. Met succes! ,,Ik was welkom en ging vijf dagen per week aan de slag als timmerkracht. In combinatie met de avondschool, omdat ik nog een paar praktijkopdrachten moest afronden.”

Uitstekende begeleiding

Tom kreeg al snel een goed beeld van zijn werkzaamheden. ,,Ik mocht eerst met een collega mee naar de kleinere karweitjes, maar later nam een ander mij mee naar een groot, langlopend project. Zo zag ik al snel wat het vak inhoudt. De begeleiding was erg goed. Van nature ben ik leergierig en zij vonden het leuk om mij alles uit te leggen”, vertelt Tom. ,,Het sprak mij ook erg aan dat ze mij niet alleen de vervelendere klusjes gaven. Integendeel zelfs, die deden ze dan eerder zelf. Ze lieten mij echt alles doen. Daarom voelde ik me al snel collega in plaats van leerling. Erg stimulerend.” De samenwerking beviel van beide kanten, want Tom kreeg al snel een vast contract. Een overeenkomst waaruit vertrouwen sprak.

Gevarieerd werk

Hij omschrijft zijn werkzaamheden als afwisselend.
,,Nu ben ik bijvoorbeeld betrokken bij een renovatieproject, waarbij ik onder meer scharnieren in ramen vervang en de deuren bij de entreepunten nakijk. Maar er zijn ook projecten waarbij je meer probleemoplossend bezig bent. Een raam dat niet goed sluit, een deur die vervangen moet worden. Ik vind het ook erg leuk dat bij ons niet alles kant en klaar is, maar dat je echt zelf aan de oplossing moet werken door bijvoorbeeld iets te timmeren. Dat is uitdagend”, vertelt Tom. Hij roemt bovendien de werksfeer en collegialiteit bij De Goede.

Prima start voor je loopbaan

Het is dan ook geen verrassing dat Tom iedereen kan aanraden om de loopbaan te starten bij De Goede VGO. ,,Je kunt hier heel veel leren en krijgt daar ook de gelegenheid voor. De directie stimuleert iedereen echt om zo lang mogelijk door te leren, dat vinden ze belangrijk. Zelf doe ik dat ook, want ik ga verder voor timmerman niveau 3”, sluit hij af.