Main content

Metamorfose appartementencomplex De Zwolse Hoek in Scheveningen

Het appartementencomplex De Zwolse Hoek in Scheveningen, met uitzicht op de boulevard en het strand, heeft een ware metamorfose ondergaan. Bijna alles aan de buitenzijde van het gebouw is vernieuwd. Eyecatcher zijn de glazen panelen met fotografisch ontwerp van een duinlandschap dat de voorzijde van het gebouw siert. Daarmee is de transformatie van het complex met 99 appartementen en een bedrijfsruimte compleet. 


“Wat is het mooi geworden!”, zeiden de bewoners van De Zwolse Hoek trots tijdens het opleveringsfeest. En daar doen wij het voor!
Het appartementencomplex De Zwolse Hoek in Scheveningen, met uitzicht op de boulevard en het strand, heeft een ware metamorfose ondergaan. Bijna alles aan de buitenzijde van het gebouw is vernieuwd. Eyecatcher zijn de glazen panelen met fotografisch ontwerp van een duinlandschap dat de voorzijde van het gebouw siert. Daarmee is de transformatie van het complex met 99 appartementen en een bedrijfsruimte compleet. Afgelopen dinsdag vierden we samen met de bewoners, opdrachtgever Staedion en de ketenpartners de oplevering. 

Bewoners kozen voor ontwerp met duinlandschap

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Naast onze speerpunten als het toevoegen van woningen en aandacht voor leefbaarheid, zorgen we met planmatig onderhoud en renovatie goed voor onze woningvoorraad. Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun woning. De verschillen van voor en na de renovatie zijn ongelofelijk, het gebouw ziet er weer uit als nieuw. Een mooie ontwikkeling vind ik dat de bewoners actief betrokken waren bij de keuze voor het ontwerp van de voorgevel van het gebouw. Met een locatie dichtbij het strand en de zee past het ontwerp met een duinlandschap bijzonder goed op deze plek. We horen positieve reacties van de bewoners en dat is waar we het voor doen!”

Een moderne, eigentijdse uitstraling

Het planmatig onderhoud en de renovatie van de entree, trappenhuizen, galerijen en de buitengevel van het wooncomplex De Zwolse Hoek was een dankbare klus volgens Willem Barnhoorn, projectleider bij Staedion. “In april 2020 zijn we begonnen met de renovatie, in juni 2022 is het werk opgeleverd. Bijna alles aan de buitenzijde van het gebouw is vernieuwd. Een greep uit de werkzaamheden: schilderwerk, vervangen van de voor- en balkondeuren, aanbrengen van HR++ ramen in de voordeurkozijnen en vernieuwen van alle galerij- en balkonhekken. De vernieuwde entree met naam van het wooncomplex en de glazen panelen met fotografisch ontwerp geven het gebouw weer een mooie en moderne uitstraling. Het resultaat van de renovatie is een grote verbetering van de woonkwaliteit. Ik ben blij dat we het werk naar tevredenheid van de bewoners hebben kunnen uitvoeren.”

Een knap staaltje resultaatgericht samenwerken

Dave de Kleijn, projectleider bij De Goede VGO: “Het bijzondere aan dit project is dat het wooncomplex een complete make-over kreeg. Het schilderen van al het onbehandelde beton, vervangen van voor- en balkondeuren en vervangen van alle galerij- en balkonhekken inclusief de gehele constructie aan de zijde van de Zwolsestraat zorgen ervoor dat het complex weer de uitstraling krijgt die het verdient. De afgelopen twee jaar hebben we het planmatig onderhoud en de renovatie uitgevoerd van de entree, trappenhuizen, galerijen, deuren, kozijnen en de buitengevel van De Zwolse Hoek. Met als resultaat een grote verbetering van het comfort en woonplezier van bewoners. Een mooi project met een eindresultaat waar we met elkaar trots op mogen zijn!”

Bron: persbericht Staedion