Main content

Feestelijke oplevering renovatie en verduurzaming Gruttoflat in Strijen.

Het team van De Goede VGO werd verrast met bloemen, tekeningen en zelfgemaakte cadeautjes van de bewoners. De Gruttoflat in Strijen is ongeveer 50 jaar oud. Tijd voor een nieuwe renovatieronde door De Goede Vastgoedonderhoud Dordrecht. Door woningcorporatie HW Wonen werd gekozen voor het uitgebreide onderhouds- en verduuzamingsscenario . Het hele pand is opgeknapt en heeft een modernere uitstraling gekregen. Daarnaast is het complex energiezuiniger en veiliger gemaakt.

Tegenwoordig is het wooncomplex in gebruik door zorginstelling Cavent. Cliënten die hier wonen hebben in meer of mindere mate een verstandelijke beperking. Zij moesten even door de verbouwingstijd heen door alle prikkels en overlast, maar gaan er daarna flink op vooruit qua wooncomfort.

Frans Schreuder, projectleider bij De Goede VGO: “Wat een lieve mensen allemaal. Het is dankbaar werk om voor hun aan het werk te zijn. We houden echt rekening met de kwetsbare groep mensen die in de Gruttoflat woont. We zetten ook echt geselecteerd personeel in die goed kunnen werken bij mensen met een beperking.”

De feestelijke oplevering werd gevierd met een BBQ, samen met de bewoners en hun familie. Dagbesteding zorgde voor de aankleding en het dessert. Extra sfeer bracht Wim, één van de bewoners die optrad als DJ. De bewoners ontvingen een toepasselijk bedankje: een mok waar de grutto in elke groeifase op te zien is.

Het team van De Goede VGO werd verrast met bloemen, tekeningen en zelfgemaakte cadeautjes van de bewoners. Teamleider Eddy Wassink zei in zijn speech: “Als je ziet hoe mooi het is geworden, daar worden we allemaal blij van. Met 19 ketenpartners hebben we dit project gerealiseerd. Maar zonder de samenwerking van de bewoners hadden we het niet voor elkaar gekregen. Dank jullie wel.”